fredag 18 december 2015

Piffar med kottar och kanel...


Det närmar sig jul med stormsteg, inget jag stressar upp mig för den kommer ju och går ändå. Stämningen är ju inte lätt att få när man ser ut, den lilla frost vi fick förra helgen har regnat bort och jag har aldrig sett luften så mörkt grå som senaste dagarna. I dag fick skolbarnen sitt efterlängtade jullov hoppas det blir lite kallare under de veckorna så det inte regnar bort hela lovet. Själv piffar jag omkring mig med Anemoner, Eukalyptus, Protea, kottar och kanel.
 Ha en fin helg!

söndag 13 december 2015

Välkommen Lucia...

Glad Lucia på er! 
Här kommer ett litet Luciahjärta från mitt lilla hjärta som lussade järnet på sin skola i fredags med genrep sju på morgonen och sen tre uppträdanden, själv var jag glad att få finnas med som hjälpreda till alla duktiga barn och ungdomar i bakgrunden fast morgonen var tidig. I dag lagom till Luciaafton har äntligen lite lagom kyla och frost kommit till vår stad, jag gillar det och det känns äntligen tillräckligt kallt för att provsmaka glöggen och jag kör min favorit från flera år med smak av chili och choklad.
 Ha en fin dag!


söndag 6 december 2015

Blomsterfantasi till advent...

Återvinning av blommor kan man ju också syssla med. De blå blommorna från Hyacinterna som började blomma över har jag plockat av och trätt på ståltråd och gjort små dekorationer av, en krans som  nu hänger på dörren och en liten fantasivärld på en bricka bestående av mossa, kottar och annat från naturen samt en lite keramikvätte som bor där. Ha en fin andra advent allihopa!

onsdag 2 december 2015

Stjärnor och blå Hyacinter...


Det doftar av blå hyacinter och stjärnorna lyser här inne. Planerar aldrig mina adventsdekorationer eller nåt tema för det i förväg utan det blir som det blir och i år har temat smugit sig på i form av just stjärnor och blått. De här blå snitthyacinterna doftar väldigt mycket så det är inget att rekommendera för allergiker men de är makalöst vackra. Önskar en fin vecka till er alla!