lördag 28 november 2015

Nerine och Ornitogalum till advent...


Advent på intågande, för mej betyder det blommor och ljus och stjärnor. Här har jag inte valt de vanligaste adventsblommorna utan i stället valt skira sagolika Nerine som är en typ av Amaryllis och vackra Ornitogalum (Arabisk stjärnlök) med sina många små stjärnformade blommor med intensivt svarta prickar i, det är roligt att variera sig i blommornas underbara värld. 
 Ha en fin första adventshelg allihopa!

tisdag 24 november 2015

i kreativitetens sagolika värld...


Datorkrångel och andra tråkigheter har satt käppar i hjulen för bloggandet men jag kommer alltid tillbaka. Min kamera är min yoga, min meditation,  min terapi och bästa vän. Med den kan jag försvinna in i kreativitetens sagolika värld och glömma allt som pressar på runtomkring. Att få försvinna in i en bubbla av skapande och att bara se och upptäcka vackra detaljer ger en positiv energi och glädje. Ha en fin dag!

tisdag 10 november 2015

Earl Grey spicy...

 
Tea for two or just for me  ;) Älskar te och köper ofta lösviktste, en favorit är Earl Grey den gamla "tråkiga" klassikern. Fast den är egentligen inte så tråkig och finns ju i flera varianter idag. Brukar  ha Earl Grey creme som favorit den har en alldeles underbar mjuk smak men förra veckan hittade jag en till ny favorit, Earl Grey spicy med kardemummakärnor i blir nästan som en blandning av friska klassikern Earl Grey och Chai som jag dricker en hel del av med, toppenkombo enligt mig! Kladdkakan med pistagekärnorna och grädde slank ner i helgen då vi firade kladdkakans dag.

fredag 6 november 2015

Guldgult och renhornsljustake...

 
Novemberfredag och marken utanför är täckt av gula löv, de lyser upp med sin guldiga ton. Den gamla slitna Emmafåtöljen får stå utan överdrag och visa sina slitna skavanker ett tag kanske den ska skänkas vidare till någon som orkar ge den ett nytt liv. Afrodite är som är lite väl lättklädd för årstiden värmer sig med värmen från ljuset i Renhornsljustaken som finns här .
 Ha en fin helg!

söndag 1 november 2015

November...

 
Söndag den första november och här har både hela höstlovet, halloween, allahelgona afton och en himla massa mer hunnit passera den senaste veckan. I dag är himlen mjölkigt grå, vilsam på något vis jag njuter faktiskt av hösten och den tid som är nu. Tycker det är vackert och stillsamt och mörkret ger mig ro. Önskar er en fin söndag och en fin ny vecka som kommer och framförallt en fin november.