onsdag 29 juli 2015

Den röda tråden är grön...
  
Den röda tråden är grön i dagens bloggpost och jag hänger fortfarande kvar i att visa bilder från Mariefred som tog mig med storm och gjorde mig hänförd av alla vackra hus och innergårdar. Älskar verkligen hur de vågat satsa på så mycket färger i helt underbara nyanser överallt även om det blev just grönt på de här bilderna. På nedersta bilden ser man utsidan av Skomakargårdens bed and breakfast som var så mysigt och där tänker jag ta in med min dotter och bara njuta av den vackra innergården någon gång.
 Önskar er en fin dag!

lördag 25 juli 2015

Callanderska gården... 
Tidigare i veckan gav vi oss ut på en liten roadtripp till Mariefred, har aldrig varit där tidigare trots att det bara är några mil ner från Stockholm. Det första vi besökte var Callanderska gården som är ett hembygdsmuseum med en helt fantastisk trädgård med blommor och örter. Fick en hel historielektion berättad av en trevlig man om färgeriet som varit där och växterna och det gamla kloster som legat på platsen tidigare och om kyrkan, slottet och stadens gårdar i övrigt, så fashinerande och trevligt bemötande. Och gården så vacker att vi återvände för att njuta av den en andra gång innan vi åkte hemåt.
 Trevlig lördagskväll till er!

söndag 19 juli 2015

Naturen flyttar in... 

 
När vädret är lynnigt kan man ju alltid plocka med sig lite av naturen in så man kan njuta av den inomhus med. Hoppas ni härdar ut bra i väderväxlingarna, själv biter jag ihop och gör mitt bästa ;) Trevlig söndag på er!torsdag 9 juli 2015

Solägget och soliga rosor...

 

 
Eftersom vi har lite brist på sol i dag kör jag ett soligt tema för dagens inlägg istället. Första bilden är sk street art av Klister-Peter som gör fantastiska bilder på de gråaste av ställen och jag blir alltid lika glad då jag hittar en ny av honom. Denna som dessutom föreställer skogsälvan i Elsa Beskows saga Solägget gjorde mig extra glad, ja faktiskt lite smått lycklig.
Några solrosor har jag inte att visa men dock soliga rosor runda som bollar skiftandes i vitt till gult, hur sagolikt vackra är inte dessa? Också sånt man kan bli lite lycklig över en vanlig grå dag.
 Ha det fint alla!


lördag 4 juli 2015

Hot in the city...

 
Kvar i stan när värmeböljan kommer... inga problem alltså! Gäller att ha en cykel så kan man ta sig vart som helst på nolltid och eftersom vi bor i Nordens Venedig så är vi ju omgivna av vatten. Och som vi älskar att vara vid vattnet, här hämtar vi energi, svalkar oss, badar och bara är. Hoppas ni passar på och njuter av värmen ni med.