torsdag 25 september 2014

På med vantarna...


 
Värst vad ruggigt det blev och fort, vantarna på när man går ut är det som gäller och jag saknade till och med mössan här om dagen. Men jag gillar ju hösten så jag tycker det är rätt skönt att dra på mej en varm och go kofta. Kameran gillar detta med för nu kommer det så mycket andra färger än grönt att ta med i linsen. Ha en fin dag!

måndag 22 september 2014

Dunder brak och pom pom...


 
 Så i går kom den då med dunder och brak, markeringen som visade på att här och nu tar sommaren slut och hösten tar över. Saknar redan den fina sensommar vi haft men ser ändå fram emot när frosten kommer, gillar inte regn men kylan kan vara skön på sitt sätt. Här är några bilder från my casa senaste veckan då vi firat den 15 årige sonen vid två tillfällen därav dessa pom pombollar hängande som ett tecken på fest.
 Ha en fin vecka alla!

lördag 20 september 2014

Skönhet för mej...


 
Blommor kan vara vackra, även då de inte är så där klassiskt och blommigt vackra. En liten kvist med bär kan tilltala mej mer än en blomma ibland eller en lite bitchig taggig kapsel i de rätta färgerna där det gröna övergår till lila. Till och med den vissnade mörklila Astrantian har nåt vackert över sig innan den plockas bort ur sin vas. Den har nu gjort sitt och finns bara kvar på bild numera men nya blommor och kvistar ska ta dess plats i vasen för något bör där alltid finnas. Låt det blomma!
 Det här är skönhet för mej.
Ha en fin dag!
 

lördag 13 september 2014

Vilohelg...

 
Glömde nästan bort att jag har en blogg också,  men den ligger ju här på sin vanliga plats ändå ;) Hösten har ju varit riktigt fin så här i starten, men i familjen Rost-ros hackas och hostas det och ingen är på topp. Så det blir att stanna inne och vila denna helg och vara pigg på måndag då sonen fyller 15! Tänk vad tiden går.
 Önskar er alla en fin helg!

torsdag 4 september 2014

En lila stjärna i flock... 

 
Stjärnflocka (Astrantia major) en av mina favoriter bland snittblommor som passar lika bra för sig själv som i blandbuketter. Gillar man då som jag lila kan det ju inte bli fel. Just nu är det dessa lila stjärnor som lyser upp vardagen hemma hos mej.
 Ha en fin torsdag!

tisdag 2 september 2014

Svampar och älvor...


 
En fotopromenad bland magiskt vackra svampar tog vi i helgen och fann dessa skönheter. Ser ut som nåt litet naturväsen varit framme för att sprida sitt älvglitter över denna plats och lämnade sina små flaskor i all hast då vi kom, kanske de gjorde nån höstritual. Vi tog några bilder och gick sedan vidare för att lämna dem ifred :)