måndag 31 mars 2014

Fröken Pensé... 

 
En solig vårhelg avklarad och en ny men hittills molnig vårvecka börjar. Har suttit vid Fjärilshuset i Hagaparken på uteserveringen och bara njutit av att äta glass och betrakta människorna som tinat upp och hittat ut :) Den här söta starkt rosa Pensén har fått flytta in hos oss i en rostig kruka för att lysa upp i köket. Med den önskar jag er alla en fin start på veckan!

lördag 29 mars 2014

Vårdvala...

 
 
Oj då, bloggen hamnade vist i nån vårdvala under veckan och glömdes helt bort. Man kan ju ha fokus på annat håll med. Har inte fotat några vitsippor som nu blommar, har inte fotat nåt annat heller för den delen men min egen lilla bildbank rymmer ju en del bilder jag kan dela ändå. Blir inga mer bilder från förra helgens mässa i alla fall, den känns så över nu. Idag har vi strålande sol och i dag kanske mr. Canon får följa med ut en tur.
Ha en fin lördag alla!

lördag 22 mars 2014

Urban fägring...

 
Ja det är temat på trädgårdsmässan  Nordiska Trädgårdar i Älvsjö i år. Brukar försöka undvika mässor på lördagar för det är ju då så sjukt mycket folk, och ja det var det sjukt mycket! Mässan hade i år bytt utställningshall och kändes en aning ostrukturerad och rörig, men trots allt i röran kunde man finna vissa godbitar om man letade. Här visar jag en radda bilder på utställningsbalkonger som visades. Den gråtoniga med träsoffor och bark på golvet och träplattor från en granstam som gångstig av Linda Ragnar var nog min favorit. Odla i glasburkar verkar det vara fler än jag som gör :) gillar också odlingarna i tomat och bönburkar samt de röda gamla plåtmöblerna, äppellådor på vägarna som hyllor är med en inspirerande ide så som att ha Rosmarin i fågelburarna vilket jag föredrar mot fåglar. Återkommer troligen med mera bilder.
Ha en bra lördagskväll!

fredag 21 mars 2014

Gråtonad stillhet...

 
Fredag igen och i helgen är det trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar som står på schemat. Alltid spännande att se om där finns nåt nytt och intressant som inspirerar. I collaget jag visar råder lite gråtonad stillhet, lite lugn, ro och vilsamhet.
Önskar er alla en trevlig fredag!

onsdag 19 mars 2014

Slingrigt, ruffigt, blommigt och vårigt...
 
Har ansat min vippjasmin som inte längre ville hålla sig i bågen, de bortklippta slingorna får leva vidare i den höga glasvasen och skänka lite grönska i den. Jasminslingorna är ju annars också väldigt fina att blanda i buketter.  Den gamla fönsterspegeln har fått va med om lite tuffare tag för att få en lite ruffigare känsla, ville inte ha den så där snäll och mesig längre och den här fantastiska brudorkide´n blommar så fint, vem kan tro den följde med från mataffären för endast 39:- för ett par månader sen. I den stora glasburken i fönstret bor en liten kruka med Bellis som får skapa vårkänsla inomhus tills den kommer på riktigt därute.
Ta hand om er!

måndag 17 mars 2014

Vide om våren...
 

 
En vårvintrig krans med Vide och Vaxblommor tycker jag kan passa en sån här dag då man vaknar upp till winter wonderland ;) Och med detta önskar jag er alla en riktigt bra start på denna mitten av Mars-veckan!

lördag 15 mars 2014

Makeover av köksskåpet...

 
Som från ingenstans dök då värsta snöslaskstormen upp i dag då man vaknade, men ingenting med vädret förvånar mej så här års :) Skapar värme inomhus istället. Fick ett ryck under veckan och gick lös med penslar på det vita köksskåpet som jag bara var så less på. Det fick bli betydligt mera shabbigt så nu känns det mera varmt och livligt omfamnande här inne.
 Önskar er en fin lördag!

måndag 10 mars 2014

Here comes the sun...

 
Det blir en blandning av olika pics här från vår helg som varit full av bla  pyssel, skapande och den härligaste vårdagen ute i solen i går.  Önskar er alla en bra start på denna veckan!

lördag 8 mars 2014

Rutigt och blommigt... 
Mera rutiga blommor blir det i dag, kan ju inte få riktigt nog av dem. Igår trodde jag hösten kommit med regn och storm men i dag verkar vårsolen ha funnit sin rätta plats, måste ju bara ut och skaffa mej nya solbrillor så jag kan möta våren rätt rustad. Önskar er alla en riktigt bra lördag!