onsdag 30 januari 2013

Orange lycka....
Det vackra vita kalla vintervädret har försvunnit och plusgrader med regn har tagit över vår stad och allt känns nu så smutsigt, mörkt och dystert. Men det finns sånt som piggar upp i det dystra, glad orange färg tex. Kan man dessutom äta eller dricka det orangea och bli pigg på köpet är det ju inte alldeles fel. Själv är jag helt galen i dessa vackra c-vitaminbomber just nu.
Ha en fin dag!
Orange vitaminbombs makes me happy right now. Our beautiful winther is gone and its just raining and everything is dirty and grey, so orange is the thing to spice up life with for the moment. Have a nice day!

måndag 28 januari 2013

Favoritblommor....Massor med vackra blommor till er nu när måndagen segar sig fram och vi verkar ha en riktigt slaskig vecka att se fram emot. Det gäller att ta det försiktigt där ute så man inte gör en vurp och hamnar pladask i slasket ;)
Har du någon favoritblomma? Jag har insett att jag inte har det, jag gillar så många olika av lika många olika skäl, alla har sin charm och tillsammans kan de ju bli till en fantastisk kombo.
Gillar du blommor så glöm för all del inte att kika in här på fredag, då kommer nåt litet extra.
Ha  det gott!
Lets start the week with some amazing flowers. I somtimes think of who my fauvorite flower is but Ive realized that all of them is, in every colour. What is your fauvorite flower?
Have a nice day!


lördag 26 januari 2013

Gänglig Pärlhyacint....

Min Pärlhyacint verkar vara av en sort som inte vill sluta växa på höjden. Bara ett par dagar skiljer mellan översta bilden av den och den nedre, kanske svårt att se det på en bild så här men ganska stor skillnad är det. De vackra gamla trådrullarna letade sig fram ur mina gömmor och passar bra med de suddiga korten i bakgrunden. Tycker man klädde sig så otroligt mycket vackrare i kylan förr, kanske inte alltid praktiskt men ändå bara så vackert. Ha en bra fortsättning på lördagen!


torsdag 24 januari 2013

Kallt är vackert...
Ja vad ska man säga om vår natur? Hur mycket man än kan längta efter våren att få sitta ute i solen och få lite fräknar eller sommaren med glass och sköna bad. Så är det ändå makalöst vackert när det är vinter och riktigt kallt.
Ha en bra helg!
I just want to say one thing today, cold is beautiful!
Dont you think?
Have a nice weekend!


tisdag 22 januari 2013

En semla för en stjärna...

Är det inte så att varje tisdag mellan nyår och den 12 februari är till för att äta semla? Eller jag kanske missuppfattat det ;) Nu gör jag ju i ärlighetens namn inte det men här har vi i alla fall startat med årets första. 
Lite otraditionellt med stjärnlock blev det.
Ha en god tisdag!
A Swedish tradition in january-february, a creambun called semla!
A cardamom bun filled with almond paste and cream. Not traditionally with stars on but, hey why not!
Most swedes love it.
Have a nice tuesday!

måndag 21 januari 2013

Stars...
God morgon! Alltid lika svårt att vakna på måndagsmornar, ja de är helt enkelt fruktansvärt sega. Varmare har det blivit med endast -5 nu på morgonen. I går tog jag mej tid att gå på fotopromenad men då var all den vackra frosten borta så det fick bli några inomhusbilder i stället.
Stjärnorna är väl egentligen julljusstakar kan jag tro, men jag gillar stjärnor så de får allt stå ett tag till, gör ju som jag vill liksom ;)
Ha en bra veckostart!
Good morning! Alwasys so difficult to wake up on monday mornings, but now im up. Went on a photowalk in the cold winterlandskape this weekend but heres som pics from inside yesterday.
Maby theese stars are a little bit "x-tmasish" but I like stars so I still have them anyway ;)
Have a nice start of the week!


lördag 19 januari 2013

Kallt vitt och varmt rött....
I dag har vi det riktigt kallt. -21 visar min termometer nog för jag växt upp i Jämtland med betydligt kallare väder så är detta ändå kallt för att vara i huvudstaden i alla fall. Men allt ser vackert ut därute en sån här dag undrar vad kameran kommer att tycka om kylan för nog borde den få komma ut på promenad en sån här dag. Annars var planen lite shopping, grymt kul när man kan hitta fantastiskt fina saker på 70% nu.
Kallt vitt och varmt rött för dagens bildtema.
Ha en cool dag alla ;)
Today its a really cold winterday and outside everything is glowing beautiful. Think I have to take my camera for a walk even if my plans was going shopping. Its just so fun to shop when you can find great stuff for 70% off, I do like that :)
Cold white and warm red for todays pix, take care.

måndag 14 januari 2013

Den vackraste boken


Precis innan jul var jag ute och handlade julklappar med min dotter, när vi kom förbi en barnbokhandel på Odengatan så fastnade våra bådas blickar på ett sagolikt vackert bokomslag i skyltfönstret. 
Vi kom på oss själva med att bara stå och stirra på den fantastiskt vackert illustrerade men klassiska sagan Snövit av bröderna Grimm men här illustrerad av Benjamin Lacombe
Vi gick in för att kolla in boken och eftersom den i fönstret var det sista exet i butiken då blev jag tvungen att snabbt skynda mej tillbaka senare för att köpa detta ex, fick bara inte missa det! Gissa lyckan i ögonen min dotter då hon på julaftonen öppnade paketet. 
Jag fullkomligt älskar dessa vackra illustrationer!
Ha en bra dag!
A few days before christmas me and my doughter were in city for some christmas shopping. Suddenly we just stopt our steps outside  the window of a bookstore.
Our eyses could not let go of this magically beautyful book of Snow white by the Grimm brothers. This time illustrated by Benjamin Lacombe. I just had to hurry back toby it for her and guess how her eyes glowed when she opened this present on christmas  eve.
Have a nice day!

lördag 12 januari 2013

Lugn och ro.....Några bilder från i går. Med en god och nyttig lunch försöker jag njuta och ta hand om mej själv. Har en smärtsam inflammation i min axel sen efter nyår som tar mina krafter och inspiration i från mej och humöret är inte på topp utan ganska wobbligt just nu, men det blir bättre och jag ser fram emot det och att våren ska komma nån gång. Ha en bra lördag alla!

tisdag 8 januari 2013

Gråtonigt...


Varierande väder varje dag nu skulle man kunna säga. Termometern åker upp och ner och upp och ner som en hiss och efter senaste dagarnas smutssnö och slask vaknade vi upp till ett vitt vackert vinterlandskap nu på morgonen igen. De här gråtoniga bilderna tog jag i söndags på min frostiga promenad här i närheten. Må väl!
One day its cold next quite warm the other snow and next frost, just an ordinary strange winter :) Heres some greyish frosty pics from a walk nearby the other day.  Have a nice eve everyone!