söndag 15 april 2012

mera Nordiska trädgårdar...


Lite mera bilder från trädgårdsmässan kommer här. Eftersom jag var där på fredagen så fick jag chansen att se de fina drömträden som de tävlande floristerna i florist SM gjorde, nere i hörnet ser man domarna gå runt och bedöma de fantastiska alstren.


Byrån känner ni kanske igen från gårdagens inlägg, det här lilla collaget kommer från Skillebyholm som hade en hel del kul ideer i sin monter. Kolla tex trädet planterat i en gammal resväska och fondväggen med ett konstverk av purjolök och andra grönsaker.
Klicka på bilderna om du vill se i större format.


Exempelbalkongerna brukar vara lite favoritområde för mej som ingen trädgård har men årets var inte så roliga tyckte jag men det fanns några små pärlor. Buddah och rotting gillar jag skarpt och förståss återvinning och vackra ullplädar och sist men inte minst en härligt mossig torso med Lottens fina blomsterhalsband på.


Kopplingen från In the Moods monter till nedlagda Årstiden kändes given så fort jag såg den, lovley


Och så lite vackra blommor. De två översta dekorationerna från Munkeröds floristutbildning, vänster nere purjo och blommor planterade i gamla gummistövlar :) från Säbyholm. Och så slutligen en blommande Flugtrumpet!! Har aldrig sett själv förut att de blommar och det var många som stannade till för att beundra och fota den.
Det var allt från årets Nordiska trädgårdar och det är väl det närmsta man kommer trädgård denna helg för här snöade det hejvilt i går och vi skulle haft gårdsstädning på vår gård i dag  men det kan man ju bara glömma. Nu får det ta och vända jag kräver vår!
Today just some moore pics from the Nordic gardenfair. But in real life its not much to do in the garden this weekend, we got snow again!! Pleace give us spring back ;)

5 kommentarer:

G:a Affären sa...

Den blommande flugtrumpeten var ju för häftig! Min favorit blir nog ändå den vita clematisen, så vacker.
Tack för en fin visning!
Gissar att snön är borta idag, visst jag är med och kräver vår nu!
Kramar
/Cia

Fågel Blå sa...

Åhh så vackra bidler!
Härligt!
Njut Söndagen!
Kramar Kathrine

Anci sa...

Oj,oj,oj ! Det är precis vad jag behöver för att bli blom-och trädgårdsintresserad. Tack så mycket :)

Kram
Anci

Katta sa...

Cia! Just den vita Clematisen ångrar jag jättemycket att jag inte köpte för den var underbar. Kram

Mamma C sa...

Men så många häftiga planteringar.
Kram Mamma C