onsdag 2 februari 2011

Kontraster...
Tog en promenad i Lördags i vårvintervädret i dessa omgivningar i Hagalund i Solna. Vilka kontraster, här möter verkligen det gamla det nya (som inte ens är så nytt längre) Området kallas även för Blåkulla pga av de höga ljusblå husen som som finns högst upp på en kulle och sträcker sig upp och möter himmlen. De höga blå byggdes nån gång på -70talet och då revs största delen av det gamla Hagalund som bestod enbart av liknande hus som dessa. I det blå finns idag ett museum efter konstnären Olle Olsson som bodde i det huset och i de andra drivs kulturverksamhet av Solna stad. Området ligger intill Hagaparken.
*
Today here is some pics from my saturdaywalk from a part outside city called Bluehill a place where the old meets the new in a real contrast, I do like the blue colours.

8 kommentarer:

4U2! sa...

Synd att villorna försvann.

Skogslyckan sa...

Oj vad tråkigt att de rev de gamla fina husen för att bygga den hemska kolossen. Tänkte först att fy sjuttan för att bo i det gamla huset när alla kan glo rakt in ifrån det stora, men sen såg jag att det inte var boningshus.
Kram Pia

Vardag och flärd sa...

Fantastiska bilder som vanligt, du är så duktig! Måtte några av de gamla husen få bevaras till eftervärlde, de har ju kommit till genom gediget och slitsamt arbete.
Ha det fint!
Kram Eva

Mamma C sa...

Vilken kontrast, synd att dom finna villorna revs.
Kram Mamma C

Anonym sa...

@4U2
@Skogslyckan

Vet någon av er hur det såg ut i Hagalund innan de rev de gamla fina och nu upprustade husen?

Trångbott, dragit, nergånget, vatten och avloppsproblem mm. Kost och gott slum.

Ingen tycker väl de blå husen är fina men det var dåtidens sätt att försöka skapa drägligt boende.

Husen är fula men lägenheterna ljusa och har Stockholms bästa utsikt.

Avslutningsvis. Bilderna är jättefina. I like! :)

/en boende i de fula husen.

Katta sa...

Hej anonym! Kul att du gillar bilderna. Vad gäller hur de stora blå ser ut så måste jag säga att jag faktiskt tycker de är riktigt fina med sin blå färg där på kullen. Finns mycket som byggdes på i den perioden som ser hemskt ut men dessa är i allafall i mina ögon vackra. Kram Katta

Elisa Day sa...

Vilka kontraster, speciellt på sista bilden.Vilken charmigt blått hus. Kram

tjejer sa...

Vackra och intressanta bilder. Det förtjänar verkligen uppmärksamhet.