onsdag 29 september 2010

Blå blomman...

Lite vackert från dagens höstpromenad. Det blommar både här och där ännu små försiktiga blommor som tittar fram. Tycker om de här päronträden tycker om den grågröna nyansen på bladen de påminner om färgen på olivträdets blad. Vet ej vad den vackra blå blomman är för något men den duniga blomman under är samma fast när den blommat över.
XOXO
*
Some pretty autumnflowers from today you can still find some beautys here and there on your walk some of them looks quiet lonley now but even moore pretty so.
XOXO

tisdag 28 september 2010

Vardag...
Så är den vanliga vardagen som den ska vara igen och alla är friska. Läxor som ska göras nästan dagligen och ibland kan det bli riktigt jobbigt när man inte själv har lärt sig att räkna ut matten på det sätt som barnen får göra nu. Skulle faktiskt föredra en läxfri skola och göra något mysigare med mina barn i stället för det tjafs som kan uppstå kring läxorna.
I helgen är det dax för Antik och kuriosa-mässan och jag har haft turen att vinna fribiljett dit hos Country Hill, tusen tack för den Lena.
Ha en fin dag alla!
*
The ordinary week is back now when the hole family is well and back on track. Homework for the kids mostly every day and I wish we had a homeworkfree school so I could spend some better time together with my kids. This weekend im going to an antique fair and I was lucky to win a free ticket to it on Lenas blog Country Hill.

söndag 26 september 2010

Höstbukett från söndagspromenaden...
Tänk vad skönt att hela familjen orkade sig ut på en liten höstpromenad idag. Inte så långt då men man kan ju njuta av det som finns i sin närhet med och med hem följde ett par små höstbuketter. Det behövs ju inte så mycket för att göra det vackert omkring sig. Idag tänkte jag tipsa er som gillar blommor om nystartade Svenska blomsterbloggar där man kan titta in för blomsterinspiration av både amatörer och florister. Ha en trevlig söndagskväll allihopa!
*
Been out on a little sundaywalk with the family, and back home with us we had some autumn-bouquets. It doesent have to be difficult or expensive to make a little cosy and pretty at home. Have a nice sundayafternoon everybody!

lördag 25 september 2010

Hortensior på betong....


Tänk så många olika vackra färger de kan ha Hortensior. Här är några som blivit lämnade att torka på ett betongfat bland lite lavendelblommor. Idag rycker det i mitt högra pekfinger det är så där vansinnigt sugen på att spraya, jag har påbörjat några små saker som ska få sig en makeover men så tog sprayfärgen slut fy vad retligt sånt är. Ska se om jag tar mej iväg och köpa mer spray i dag. Ha en fin lördag!
*
I love the different colours of the Hydrangeas, even when they are dried they look pretty. Today I feel for spraying som little things who needs a new colour but I have no more paint, think I have to fix that when the inspiration is on top. have a nice saturday!

fredag 24 september 2010

Grått och rofyllt...

Grå vardagsbilder en fredag som denna. Tycker grått är rätt så rofyllt och harmoniskt. Känner mig lite friskare nu och sonen börjar piggna till med men alla fyra i familjen går nu på antibiotika, känns ju inte riktigt klokt det här. Men i takt med att jag börjar känna mej bättre känner jag också inspirationen börjar komma tillbaka igen det är härligt att ideerna börjar komma och lusten till att göra något så kanske det blir en lite kreativ helg ändå.
Ha det bra!
*
Very gray photos today. But I really like the grayscale it fells peaceful. Im starting to feel better now and so is my son but the whole family is now on antibiotics. Now I can feel the inspiration are coming back to me so maybe there will be some creativity this weekend.
Have a nice weekend!

torsdag 23 september 2010

Plockat i en kopp...Vet inte vad det är för sorts bär eller om det är fröer de här rosa-aktiga vackra små sakerna, den lilla blomman är inte från samma buske den är en Hortensia. Plockade dem och tog bilderna för säkert en månad sen så de ser säkert inte likadana ut nu. Här hemma fortsätter vi att kurera oss. Ha en fin dag allihopa!
Tillägg: Tack Sanne för namnet på den giftiga växten som på svenska heter Benved.
*
I dont know what kind of berrys or seeds ive picked on a bush last mounth but they look cute anyway. The pink flower is from an Hydrangea and the pics are about one month old. Still home with both kids trying to get well from pneumonia. Wish you all a nice day.
Thanx Sanne for the name of this Pfaffenkäppchen!

onsdag 22 september 2010

Längtan ut...

Ja här längtar vi verkligen ut i den vackra hösten nu. Sonen har varit hemma två veckor nu och är inne på sin andra antibiotikakur under den tiden eftersom han nu fått en svår lunginflammation, själv börjar jag i allafall känna mej bättre och dottern som är den tredje av oss som går på penicillin är trots sin halsfluss så där otroligt överpigg som bara barn kan bli när de är sjuka, det är presis tvärt emot mej och Al så det blir lite kämpigt stundvis när vi mest ligger däckade och mannen i huset är i en annan stad på jobb. I dag skiner solen så där underbart höstvackert och jag längtar ut till naturen, tänk att få ta en promenad i en vacker mossig skog eller vid en vacker strand plocka lite vackra kastanjer, ekollon och höstlöv. Men det blir väl den dagen med om man har lite extra tålamod att plocka från. XOXO

lördag 18 september 2010

The key to my heart...Nyckeln till mitt hjärta, ja den är ju förståss rostig ha ha. Blev lite pysslig här i går och tog lite ståltråd och formade till ett hjärta med hängare på och klädde med jung. Tycker nog iofs att den vita ljungen ser lite i juligaste laget ut på det här sättet men nu blev den vit i allafall. I övrigt blir det en lugn helg, både jag och Al går på penicillin nu så nu kan vi väl bara bli bättre. XOXO
*
I made a little heart of wire and decorated it with some white Heather and some old rusty keys with an old lace-ribbon in it. Rusty keys, maybe the keys to my heart ;D
XOXO

fredag 17 september 2010

Fredags-collage......

Med det här lilla collaget vill jag önska er alla en
riktigt bra fredag!
*
Wish you alla a very nice friday!

onsdag 15 september 2010

Sprayfärg och födelsedag...
Har fått dille på sprayfärg, svart sprayfärg himmlar vad roligt det är att spraya. Det senaste som hamnade under sprayburken var den shabbiga gamla brickan till brickbordet. Blev riktigt nöjd med resultatet och tycker den binder ihop resten av rummet bättre nu. Brickan kändes allmänt ofräsch innan nu ser den betydligt renare ut. I dag fyller min son 11 så här ska firas trots att vi är hemma och är sjuka, stooort grattis Al! Ha en bra dag alla!
*
Ive been painting the tray on my traytable black with spraypaint and it feels much more fresh now, its really fun to spraypaint things so there will probaly be more stuff sprayed here. Today its my sons 11 birthday, and here will of course be some celbrations even dough hes still at home sick.
Have a nice day!

tisdag 14 september 2010

Man får lust...

Att packa väskan och resa bort från alla sega uttröttande höstförkylningar som härjar så hårt i familjen just nu, vill inte ha dem mer. Kanske dax att införskaffa esberitox och aldrig sluta ta det. Den här gamla resväskan tog jag med ner till stan från vårt ställe i Jämtland när vi var där i somras har haft den där sen jag växte upp som förvaring man kan se på den gamla slitna adresslappen att någon rest till Stockholm med den tidigare. Jag gillade gammalt junk redan då tydligen. Ha en bra dag!
*
Wish I just could pack a bag and go away for holliday to escape from all bad coldinfections that are in this family right now. If it only was that simple. The old suitcase comes from my familyhome in north Sweden, I dont know who´s it´s been but some one has travelled to Stockholm with it and thats where I live now. Have a nice day!

måndag 13 september 2010

Höstens sista blommor...
Höstens sista blommor kan ibland kännas lika vackra och spännande som vårens första. Här är några blommor som finns i området nära mej undrar just vad den lilla lila-gula blomman är för något. Här har det varit internetlöst i helgen. När jag skulle laga middagen i lördags gick en platta på spisen sönder så att all ström gick vilket ledde till att en vardagsrumslampa och även routern till internet pajjade, routern började lukta bränt och plattan visade sig ha lagt av för att en kabel legat fel i kläm under och skavts av. Man får vara glad att det inte blev värre. I dag regnar det i Stockholm och vi är bara två som är hemma sjuka idag.
Ha en bra måndag allihopa!
*
Some autumnflowers that grows around here. I think the flowers in the autumn are as welcome as the springflowers, the just makes you feel happy. XOXO

fredag 10 september 2010

Flygfisk...Pysslat lite på den shabbiga gamla handukshyllan i köket med lite mjukt gröna saker. Den gröna droppen köptes in på Nordljus i Njurunda, Hortensian har klippts ner nu efter sommaren och hamnat i små vaser och den vackra gamla illustrationen av flygfisken köpte jag på Barbados i våras.
Idag har jag två sjuka barn hemma från skolan och jag kan inte påstå att jag är på topp själv heller men solen lyser så vackert därute iallafall.
Ha en solig härlig fredag allihopa!
*
I´ve been redecorated a little on my little shelf in the kitchen. Some green stuff has moved in there. The beautiful illustration of that flyfish I bought in Barbados in Mars.
Today its a very sunny and beautiful day here and I wish you all a nice friday!

torsdag 9 september 2010

Spa och mangosten...
De härligt doftande tvålarna jag fick av Maliva förra veckan väcker ju lusten till att spa:a sig. Saknar bara ett vackert badkar med tassar här för den rätta spakänslan. Tack alla som kommenterade om namnet på frukten i det förra inlägget, Mangosten alltså. Kanske den är full av vitaminer också vilket kan behövas här nu när barnen turas om att vara hemma med feber. Själv har jag klarat mej så nu ska som sagt spa:as och vitaminer intas. Tyvärr råkade jag i ren klantighet nu på morgonen radera gårdagens inlägg med de vackra mangostenarna och med alla era fina kommentarer. Vad man blir trött på sig själv ibland. XOOX
*
The lovely scent of these soaps I got from Maliva last week gives me lust for making a spa here at home. Especially when the kids have to stay home one after another with fever and flues, still I havent got it so Im gonna take some vitamins and have some spa-time. XOX

tisdag 7 september 2010

Ni anar inte...


Ni anar inte hur gott jag sovit i natt. Ja det låter kanske hjärtlöst men bor man med en snarkare och aldrig får sova ordentligt på nätterna så är det fantastiskt skönt när han åker bort på jobb och det blir tyst och lugnt på natten. Det kanske blev ett grymt inlägg men det är så skönt att få sova. Nu ska jag njuta av dagen.
XOXO
*
Ive had a really good nights sleep tonight my man is away somwhere working and its been so quiet when no one has been snoring all night. Its so nice to sleep well :D
XOXO

måndag 6 september 2010

Blåaste blå...


Blåaste blå är den här snitthortensian och lyser upp en måndagmorgon. Har varit rätt så blått på himmlen den här helgen med och det ser lika fint ut i dag jag gillar verkligen September. Idag ska jag iväg och ta bort stygnen efter min skärskada mellan fingrarna hoppas handen fungerar som den ska sen. Ha en bra måndag!
*
This Hydrangea is like the bluest of Septemberskies and its a nice colourkick on a mondaymorgning. I really like September. Today Im going to take away som stitches in my hand after a bad cut ten days ago, I hope my hand will be fine after. Have a nice monday!

söndag 5 september 2010

Från Japan till Island...
Ja den här helgen har här ätits i massor, sambon hade sin födelsedag i fredags och det har firats med allt från god och vacker Sushi till, grillat och tokgod Isländsk lakrits och en hel del annat med tur man har söndan på sig att röra på sig därefter. Men först ska här njutas av en lång god frukost.
Ha en bra söndag!
*
This weekend we have celebrated my darlings birthday with lots of good stuff like Sushi and candy from Island. Luckely we have the sunday to get some exersise out in the lovely weather. Have a nice sunday!