fredag 15 maj 2009

Orki dorki...
När jag var på Ulriksdal nyligen såg jag så
mycket fina Orkideer där, de finns ju i hur
många fina sorter och färger som helst.
Den nedersta bilden här kommer därifrån men
dem ovanför är från mej. Köpte mej en söt
miniorkide för endast 25:- för några dar sen
har inte haft orkideer på väldigt länge eftersom
jag brukar ge upp på dem då blommorna faller av,
ska nog börja ha dem på nytt för visst är de fina.
Här hemma ligger tre av oss dunderförkylda nu när
helgen kommer och solen skiner ute men thats life.
Ha en bra fredag allihopa!

13 kommentarer:

Peter Olofsson sa...

Hej! Idag "kör" jag en liten "fuling" för den goda sakens skull. Ja många hävdar ju att de gör goda saker, men jag är ganska säker på att just jag gör det som för ett halvår sedan drog igång en blogg om en förfrågan om det behövdes en ny Smärt och patientförening i Sverige. Att frågan nu med ja är besvarad det är en självklarhet har jag märkt, får ett tiotal mail om det dagligen inte så många kommentarer på själva bloggen, men har upptäckt att många sjuka inte vill synas, man känner sig osäker och sårbar! Nu hoppas jag för allt i världen att du är helt frisk, för det vill man ju önska alla att just få vara det, det jag menar med "fuling" är att på detta sett göra lite "reklam" för att föreningen och bloggen finns i fall att man känner någon som kanske skulle kunna vara intresserad att skriva en rad, berätta sin historia eller liknade, letar material för fullt allt som berör graviditets problem, fysisk smärta, sjukdom, cancer, rehabiltering, sjukvård och självklart friskhet av alla dess former Jernsaxen vill vara en blogg som inte fastnar i och gräver ner sig i elände, det finns mycket bra också som kan komma ur "sjukdom". Som sagt vill bara tala om att jag/vi finns på din fina och trevliga blogg som jag nu ska läsa mer i. Har själv en anna "vanlig" blogg som handlar om allt och ingeting, mig hittar du på www.oumberligating.blogspot.com
Ja, det här blev långt och hoppas du inte blir upprörd, men det här kan ju vara ett sett att själv bredda sin blogg och få nya läsare.
Ingenting handlar om pengar eller reklam vill jag poängtera, har mina orsaker till det. Berättar gärna mer om det och varför. Bl a är man helt fri på det sättet, kan skriva vad man vill, självklart utan att såra!
Tack för att jag fick "stjäla" lite utrymme i ditt kommentarsfält(ler) Så önskar jag avslutningsvis en trevlig helg!
Mvh ifrån Peter Olofsson!

Änglahem sa...

Era stackare!! Ligga förkylda när det är sådant toppenväder! Men é det du som är frisk?...bara undrar sa flundra...annars krya på dig vännen!

Vá?? 25:-?? Tittade på en häromdagen och dom skulle ha närmare hundra spänn för en sådan liten rackare! Nä tack sa Ulle och gick, men 25:-!! Ja tack hade jag då sagt!*fniss*
Jättesöt liten orkidée!!

Hoppas du får en härlig helg!
Kramaaaaar, Ulrika

Viola sa...

Jag fotade precis samma bild, fastnade för färgerna ihop och det har du ju vekligen lyckats återskapa, så vackert, ha en fin helg, KRAM

Grindelunda sa...

Har du fått inbjudan till sommarens 30-årshippa???

Orkideér är vackra!
Nu ska jag knalla hemåt i solens sken, hämta Liten, plantera om blommor. Såna där kuliga saker att pyssla med en solig em.

Kram och ha en skön helg!
Gilla

Sussi sa...

Underbara orkideer... Turkos är verkligen en häftig och läcker sommarfärg, på kläder särskilt om man är brun.
Trevlig helg!
Tingeling Sussi

Home No.1 sa...

Orki dorki tillbaka här är min ork snart slut för idag!
Kramar till er förkylda!
Annica.

Ullis/Leva på landet sa...

Älskar också orkidéer. Tyvärr är jag lite snål i bland så då köper jag inga egna. Däremot brukar jag få av mamma och pappa. Ljuvlig färg på den på bilden.

Ha en skön helg!
Kram Ullis

Anci sa...

Hej !
Jag gillar också orkidéer. Jag har några hemma som både har blommor (igen) och är utan.
Dina bilder är som vanligt jättefina :)

Krya på dig (er) !

Kram

carina sa...

Jag har också några orkideer av olika slag. Tala om överlevnads växter...tål de att bo hos mig och blomma om, då är det minsann starka växter.
Hoppas att ni snart blir pigga och "snorfria".
Kramar/Carina

Susanne Lindén sa...

Tack för titten hos mig! Roligt att du gillar mina gjutningar i betong. Jättevacker miniorkidé och 25:- det var som hittat! Har själv några orkidéer. Mina har blommat sedan i höstas, men nu är dom överblommade...men en rätt som det är sätter dom fart igen.
Ha en trevlig helg!

lugnet sa...

Visst är det härligt med orkideer!! Vackra bilder som alltid! Hoppas du får en fortsatt härlig helg!
Kram//Ulrica

Anonym sa...

Tjugofem, det lät som ett lagom pris! Själv råkade jag ställa min fina orkide som jag fick när jag fyllde år liiite för högt upp på en hylla... Glömde ju bort vattningen :(

Krya på er nu, så ni kan få njuta lite av fina helgvädret

Lina sa...

Orkideér är underbara! De är min favoritblomma.. Synd bara att de är lite svåra att hålla vid liv... Men jag har faktiskt lyckats i år! :-)